AKTUELNO

Delegacija iz Općine Doboj Istok posjetila Ministarstvo obrazovanja i nauke TK

Delegacija iz Općine Doboj Istok, koju su činili načelnik Općine Kemal Bratić, poslanik u Skupštini TK Damir Šišić, te direktori osnovnih i srednjih škola Edin Mrkanović, Dženad Mujkić i Admir Dautović, posjetila je Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Tokom sastanka, delegacija je istakla izuzetne zasluge ministra Ahmeda Omerovića u razvoju škola i obrazovanja na području Općine Doboj Istok u protekle dvije godine. Značajna pažnja posvećena je dosadašnjim postignućima, uključujući unapređenje infrastrukturnih kapaciteta škola, uvođenje novih obrazovnih programa i povećanje kvalitete nastave.

Također, razgovaralo se o daljim koracima za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa na području općine. Delegacija je iznijela konkretne prijedloge i inicijative koje bi dodatno mogle poboljšati kvalitetu obrazovanja, uključujući modernizaciju nastavnih sredstava, stručna usavršavanja nastavnog kadra i poboljšanje uvjeta za učenike.

Na kraju sastanka, načelnik Bratić i ministar Omerović su izrazili zajedničku spremnost za nastavak saradnje na projektima koji će doprinijeti boljem obrazovanju i svjetlijoj budućnosti za učenike Općine Doboj Istok.