AKTUELNO

Ministar Omerović obišao novi objekat Muzičke škole u Tuzli

Kako bi se informisao o dinamici radova na vanjskom uređenju novog objekta Muzičke škole u Tuzli, gradilište je danas obišao ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović sa saradnicima.

Okončanjem vanjskog uređenja završit će se izgradnja koja se provodi u okviru UNDP projekta Inicijativa za razvoj infrastrukture u BiH (CIDI) a koji finansira Vlada Tuzlanskog kantona. Za novu muzičku školu u Tuzli je iz budžeta TK izdvojeno 2 miliona i 640 hiljada KM, te dodatni iznos za projektnu dokumentaciju.

„Ostali su još priključci i nakon toga objekat može početi sa fazom pribavljanja upotrebne dozvole. Radimo maksimalnom dinamikom da ovo bude i funkcionalan objekat, da bude kvalitetan. Uvjeren sam da će ovo biti jedan od najljepših objekata u gradu Tuzla. Da će krasiti naš grad i da će ovdje biti adekvatno muzičko obrazovanje po kakvom je Tuzla i prepoznatljiva“ kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

Zadovoljstvo zbog skorog useljenja u novi objekat podijelio je i direktor Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla Dejan Milkunić. „Počela je izgradnja vanjskog uređenja na šta smo veoma ponosni i zahvalni Vladi TK kao i Gradskoj upravi i želimo da kažemo da od ovog momenta mi već možemo da razmišljamo i težimo ka tome da uselimo u novi objekat osnovne i srednje muzičke škole što nas čini veoma sretnim i ponosnim.“

Pored vanjskog uređenja danas su započeli i radovi na toplifikaciji objekta čime će biti ispunjeni uslovi da novu školsku godinu mladi muzičari i njihovi profesori počnu na staroj lokaciji.

„Šta drugo reći nego da sam izuzetno ponosna i počastvovana što ćemo imati novu zgradu i što je već u posljednjoj fazi. U ime Osnovne muzičke škole u Tuzli oko 400 mališana i 33 klase profesora spremno je da krenu u novu školsku godinu u novoj zgradi“, kazala je profesorica Sarah Skopljak Dugalić istaknuvši da je osnovna muzička škola temelj muzičkog obrazovanja jednog grada a srednja muzička škola profiliše te mlade učenike u umjetnike spremne za dodatnu edukaciju na akademijama.