AKTUELNO

O nastavku saradnje Građevinsko-geodetske škole iz Tuzle i Polybau škole iz Švicarske razgovarano u kabinetu ministra Barakovića

Elvis Baraković, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona je ugostio predstavnike Polybau škole i Švicarske i Građevinsko-geodetske škole iz Tuzle. Tema razgovora je nastavak dugogodišnje saradnje ovih škola, uz podršku Centra za ekologiju i energiju iz Tuzle, na promociji i razmjeni učenika koji se obrazuju za zanimanje ‘izolater ovojnice objekta’.

Ovo je zanimanje jedinstveno u Bosni i Hercegovini potrebno tržištu rada i bavi se termoizolacijom i hidroizolacijom objekata. Smjer je nastao u saradnji sa školom Polybau iz Uzwila – Švicarska. Uz podršku prijatelja iz Švicarske opremljene su i savremene radionice potrebne za obavljanju kvalitetne praktične nastave za ovo zanimanje. Saradnja ovih škola nastavila se i u međusobnoj razmjeni nastavnika i učenike, pa tako osim diplome, svršenici ovog zanimanja dobijaju i odgovarajući certifikat iz Švicarske, kao svojevrsnu garanciju kvaliteta stečene kvalifikacije.

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona će podupirati dalju saradnju ovih škola, te promociju ovog izuzetnog traženog zanimanja na tržištu rada.

Ostavi komentar