AKTUELNO

Ministar Baraković posjetio odgojno-obrazovne ustanove u Gradačcu

Elvis Baraković, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona danas je posjetio odgojno-obrazovne ustanove u Gradačcu. Bila je to prilika da se upozna sa realizacijom kapitalnih projekata, ali i da razgovara sa gradonačelnikom Gradačca o nastavku uspješne saradnje na poboljšanju uslova odgojno-obrazovnih ustanova.

Ministar Baraković i gradonačelnik Dervišagić obišli su područnu školu u Kerepu, koja je uspješno završila sanaciju azbestnog krova, sredstvima Vlade Tuzlanskog kantona u iznosu od 42,5 hiljade KM. Delegacija predvođena ministrom Barakovićem i gradonačelnikom Dervišagićem posjetila je i centralni objekat JU OŠ „Edhem Mulabdić“ Međiđa Donja, koja je započela izgradnju fiskulturne sale sredstvima osiguranim od strane Vlade Tuzlanskog kantona, Vlade Federacije BiH, ali i lokalnih privrednika, Mjesne zajednice i zaposlenika škole.

Povećanje obuhvata djece predškolskim odgojem i obrazovanjem i proširivanje prostornih kapacijeta vrtića je jedan od strateških ciljeva Vlade Tuzlanskog kantona i resornog ministarstva. JU Dječije obdanište „Kolibri“ Gradačac uspješno završava projekat proširenja prostornih kapaciteta ustanove iz vlastitih sredstva, te sredstvima osiguranim od strane Ministarstva obrazovanja i nauke TK i Grada Gradačac.

Opširnije u prilogu RTV TK

Ostavi komentar