AKTUELNO

 Konkursi za prijem zaposlenika u školama objavit će se sutra

Konkursi za prijem nastavnika i stručnih saradnika i drugih zaposlenika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona, objavit će se sutra. Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona konkurse će raspisati u “Večernjem listu” .
“Zbog zaključenog okvirnog sporazuma sa kantonalnim organima uprave, dužni smo konkurse objaviti u “Večernjem listu”. Kako bi konkurse učinili dostupnim javnosti konkurse ćemo objaviti i na našoj veb stranici, a biće dostupne i na aplikaciji” – kazao je  Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona. Ministar Omerović je naglasio da će se ove godine veći dio pozicija raspisati na neodređeno vrijeme, što je značajni iskorak u odnosu na prethodne godine.
Iz resornog ministarstva najavljene su i određene novine kada je u pitanju način prijavljivanja za prijem nastavnika i stručnih saradnika u školama. Osim uobičajenog načina prijavljivanja i slanja dokumenata, kandidati koji žele aplicirati na jednu od brojnih pozicija, moći će to uraditi i na online način, putem namjenske aplikacije. Aplikacija će omogućiti ne samo prijavljivanje na konkursne pozicije, nego će škole i školske komisije putem aplikacije bodovati kandidate i objavljivati rang liste. Rang liste kandidata će biti dostupne na dan naznačene u tekstu konkursa na ulazu u školske objekte i putem aplikacije, a dosadašnja praksa objave svih listi na stranici Ministarstva će izostati, zbog zabrane nadležne agencije za zaštitu ličnih podataka. Način bodovanja kandidata ostao je nepromijenjen, naveli su iz resornog ministarstva.