AKTUELNO

Promovisano 590 diplomanata i 85 magistranata Univerziteta u Tuzli

U Tuzli je danas upriličena promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli. Akademska zajednica je bogatija za 675 diplomanata i magistranata koji su uspješno završili školovanje na Univerzitetu u Tuzli. 

“Ovo je tradicionlna promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli. Ukupno  ima 675 i to 590 diplomanata i 85 magistranata. Oni dolaze sa svih 12 fakulteta i Akademije dramskih umjetnosti i danas smo bogatiji za naše inžinjere, ljekare, ekonomiste, pravnike, profesore”, kazala je rektorica prof.dr. Nermina Hadžigrahić. 

Svi diplomanti i magistranti, prema njenim riječima, su budućnost Bosne i Hercegovine, a ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović smatra kako se mora stvoriti ambijent da mladi i školovani ljudi ostaju u domovini. “Imamo mogućnost za one koji su zavšili Medicinski fakultet da je u toku provođenje skupštinske inicijative da će oni biti zaposleni u zdravstvenim ustanovama TK. Naša intencija je da svi diplomanti imaju persketivu u BiH i da ostaju u svojoj državi” – rekao je ministar Omerović. 

Promocija je okončana tradicionalnim bacanjem kapa u zrak, a potom su diplomanti i magistranti primali bezbrojne čestitke od svojih najbližih.